Nr wpisu do ewidencji działalności oświatowej WESiT - I - 4332/20/99

UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Ta strona zapisuje w Twoim urządzeniu krótkie informacje tekstowe zwane plikami cookies (ciasteczkami). Są one wykorzystywane do zapisywania indywidualnych preferencji użytkownika, umożliwiają logowanie się do serwisu, pomagają w zbieraniu statystyk Twojej aktywności na stronie. W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Ustawienie lub pozostawienie ustawienia przeglądarki na akceptację cookies (ciasteczek) oznacza wyrażenie przez Ciebie świadomej zgody na takie praktyki.

Jadłospis

W nawiasach obok potrawy podajemy alergeny. 

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

27.02.2017

Poniedziałek

Chleb razowy, chleb żytni (1), masło (2), polędwica z indyka (4), pomidor, kakao (2), herbata z cytryną Banan Krupnik z kaszą pęczak (3), stek drobiowy w sosie węgierskim (1,2), kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy Bułka (1), masło (2), serek Almette (2), miód, herbata z cytryną

28.02.2017

Wtorek

Chleb razowy, bułka (1), masło (2), serek Almette (2), papryka świeża, zupa mleczna z lanymi kluseczkami, herbata z cytryną Pomarańcza Zupa wiedeńska (3), kotlet schabowy (1,5), ziemniaki, bukiet warzyw parowany,  kompot z czerwonej porzeczki

Pizza z szynką i serem żółtym

(1,2,3,5) – wyrób Promykowy, herbata miętowa

01.03.2017

Środa

Bułka (1), masło (2), ser żółty (2),  pomidor, kakao

herbata z cytryną

Sok jabłkowy

(naturalny)

Zupa ogórkowa z jajkiem (3,5), makaron ze śmietaną i truskawkami (1,2,5),  surówka z marchwi z jabłkiem, kompot wieloowocowy Chleb razowy, chleb żytni (1), masło (2), polędwica z kurcząt (4),  herbata miętowa

02.03.2017

Czwartek

Chleb razowy, chleb żytni (1), masło (2), rolada z kurcząt – wyrób Promykowy (1,5), ogórek kiszony,  herbata z cytryną

Jabłka,

Zupa brokułowi z zacierką (1,3,5), pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym (1,2,5), ryż brązowy, sałatka z buraków, kompot wiśniowy Placki ziemniaczane – wypiek Promykowy (1,2,5), herbata z cytryną

03.03.2017

Piątek

Chleb razowy, chleb żytni (1), masło (2), szynka gotowana (4), ogórek świeży, herbata z cytryną

koktajl truskawkowy – wyrób Promykowy

 

Barszcz czerwony z makaronem (1,3,5), filet z miruny panierowany (1,5,6), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy Kruche ciasteczka z serem (1,2,5) – wyrób Promykowy, herbata z cytryną

Alergeny:

  1. zboża (pszenica, żyto, jęczmień, owies)
  2. mleko,
  3. seler,
  4. gorczyca,
  5. jajko
  6. ryba

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla dzieci uczulonych:

  • mąka ziemniaczana, bezglutenowa, z amarantusa
  • mleko sojowe, kokosowe,
  • makaron razowy, bezglutenowy
  • posiłki przygotowywane są bez jajka, śmietany